Laatste alarmering:
Datum 16|01 Tijd 12:48:35 (inci-08) Oms Alarm Ap116 Cosis Appartementen Bastion Wilhelminasingel Coevorden... Prio Hoog Eenheid | Blusgroep B Brandweer Coevorden Drenthe
vrijdag 18 januari 2019

DONDERDAG 26|04

Diny Kok-Beukeveld en Jan Strockmeijer Lid in de Orde van Oranje Nassau

COEVORDEN - Vandaag heeft burgemeester Bert Bouwmeester twee inwoners van de gemeente Coevorden koninklijk onderscheiden. Mevrouw Diny Kok-Beukeveld uit Coevorden en de heer Jan Strockmeijer uit Sleen ontvingen een lintje en zijn vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Diny Kok (87) is onder andere al meer dan 37 jaar vrijwilligster in woonzorgcentrum Sint Franciscus in Coevorden. "Daarom woon ik er zelf ook niet", lacht ze, "anders kan ik er geen vrijwilligerswerk meer doen". Ondanks haar hoge leeftijd doet mevrouw Kok nog steeds aan Tai Chi.

 

Jan Strockmeijer is, behalve op veel andere gebieden, ook als vrijwilliger en commandant bij de Brandweer werkzaam geweest. "Dat leverde in de tijd voor de pieper nog wel leuke taferelen op. Er ging dan thuis een grote bel over en de hele familie schoot in de hulpstand. Dochterlief zette de broek en de laarzen klaar en mijn vrouw startte alvast de auto."

"Het is voor u een bijzondere dag", aldus burgemeester Bert Bouwmeester, "maar voor mij ook. Vandaag ben ik namelijk in dienst als hulpje van de Koning. En is het voor mij een eer om u beide de decoraties op te spelden. De samenleving bestaat uit mensen. Wat de samenleving zo bijzonder maakt is dat er mensen zijn, zoals Diny Kok en Jan Strockmeijer, die kwaliteit geven aan de samenleving. Ik dank jullie beide hartelijk voor al het werk dat u heeft verzet!"

 

Verdiensten

Mevrouw Diny Kok-Beukeveld (87) is een vrijwilligster pur sang. Ze zet zich al meer dan zevenendertig jaar in voor het woonzorgcentrum Sint Franciscus te Coevorden. Ze is gestart als vrijwilligster in het "winkeltje" van het woonzorgcentrum Sint Franciscus en hielp bij allerlei activiteiten bij de ontspanningsgroep. Op dit moment begeleidt en organiseert ze bridgeactiviteiten en ondersteunt ze als koster tijdens de wekelijkse diensten. Wanneer er echter in een week diverse activiteiten in de kapel zijn, besteedt mevrouw Kok-Beukeveld hier meer tijd en energie aan. Op mevrouw Kok-Beukveld wordt nimmer tevergeefs een beroep gedaan.

 

De heer Jan Strockmeijer (78) is al meer dan veertig jaar betrokken bij de kerkelijke gemeente van Sleen. In 1975 is hij gestart als bestuurslid bij de Vereniging van Evangelisatie "Bethel". Met een klein groepje mensen beheerde hij het kleine kerkje. Ook startte hij in 1975 als lid en bestuurslid van de bouwcommissie van de Kapel/Hervormde Kerk te Sleen. Als technisch man heeft hij zich vooral bezig gehouden met het beheren van de gebouwen. Het gaat daarbij om de dorpskerk met aangebouwde consistorie, de pastorie met aangebouwd Oude Centrum en later het naast de Dorpskerk gelegen "Ons Centrum" de Dorpskerk en het daarin aanwezige orgel rijksmonumenten. Voor de dorpskerk heeft de heer Strockmeijer zich altijd bezig gehouden met het opstellen van de onderhoudsplannen voor het verkrijgen van Rijkssubsidie. Ook was hij als voorzitter zeer betrokken bij de jaarlijkse opstelling van begrotingen en jaarrekeningen, waarin het beheer van de goederen een behoorlijk onderdeel is. Sinds 2000 is hij verbonden als bestuurslid aan de stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen Noord-Nederland. Deze stichting heeft zo'n vijfhonderd monumentale panden onder toezicht, voornamelijk kerken. In deze stichting beheert hij de portefeuille bouwkundige zaken. Zijn deskundigheid wordt in hoge mate gewaardeerd. Wanneer er activiteiten in het dorp zijn zoals bijvoorbeeld tijdens het acht jaarlijks terugkerende Zuidenveld is de heer Strockmeijer iemand waar je een beroep op kunt doen. Naast dit alles is hij als vrijwilliger en later als commandant werkzaam geweest voor de vrijwillige brandweer in de voormalige gemeente Sleen. De heer Strockmeijer levert een zeer positieve inbreng en weet anderen te inspireren om samen met hem de klus te klaren. Hij neemt initiatief, bedenkt en adviseert de kerkelijke gemeente op bouwkundig gebied om het cultureel erfgoed te behouden.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie