Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:03:33 (inci-07) Voertuig Te Water Onbekend Dalerveen 038610 038831 038614 038680 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Drenthe (Voorlichter)
zaterdag 18 augustus 2018

WOENSDAG 25|04

Is jouw vereniging al aan de slag met de AVG?

Dat betekent ook iets voor verenigingen. Het gaat om regels over het bewaren en verwerken van persoonsgegevens, bijvoorbeeld de gegevens die je bewaart van leden van een vereniging of van klanten

COEVORDEN - Is jouw vereniging al klaar voor de nieuwe privacywetgeving in de AVG? Of hebben jullie behoefte aan meer informatie? Met ingang van 25 mei 2018 geldt in Nederland de Algemene verordening gegevensbescherming, de AVG. Vanaf dat moment geldt in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving. Dat betekent ook iets voor verenigingen. Het gaat om regels over het bewaren en verwerken van persoonsgegevens, bijvoorbeeld de gegevens die je bewaart van leden van een vereniging of van klanten. Wat bewaar je? Waar bewaar je dat? En hoe lang? Er zijn veel van dit soort vragen waar je als vereniging een antwoord op moet geven.

 

Omdat dit voor alle verengingen in de gemeente geldt, en het best een ingewikkeld geheel is, wil de gemeente een informatiebijeenkomst over dit onderwerp organiseren. Daarvoor willen we graag weten of er behoefte is aan meer informatie en ondersteuning. Als er genoeg interesse is, organiseren we op korte termijn, waarschijnlijk in de laatste week van mei, een bijeenkomst. Opgeven kan tot en met 3 mei via het webformulier.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie