Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 07:59:28 (inci-03) Dier Te Water (wild) Stieltjeskanaal Coevorden 038831 Prio Middel Eenheid | Blusgroep B Brandweer Coevorden Drenthe
woensdag 25 april 2018

DONDERDAG 30|11

Ontwerp stationsgebied Coevorden gereed. Kom de plannen bekijken!

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen geïnteresseerden de plannen bekijken

COEVORDEN - Het ontwerp voor het nieuwe stationsgebied in Coevorden is gereed. De gemeente Coevorden presenteert deze plannen tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 13 december in het Hof van Coevorden. De inloopbijeenkomst start om 18.00 uur.


Herinrichting stationsomgeving Coevorden
Op 25 oktober 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met het vervolgproces voor de herinrichting van de stationsomgeving in Coevorden. Onderdeel van dit besluit was de keuze voor een voetgangersonderdoorgang (tunnel) tussen de Holwert en het centrum van Coevorden. In 2017 zijn we gestart met het verder uitwerken van de plannen.

 

Start werkzaamheden
In het voorjaar van 2018 starten de eerste werkzaamheden. Er worden dan kabels en leidingen verlegd, zowel aan de west- als oostzijde van het spoor. Ook wordt de Parallelweg ter hoogte van de aansluiting met het EDS-plein en de DSM-weg opnieuw ingericht. Vanaf augustus 2018 starten we met de werkzaamheden aan het spoor en vervolgens starten we met bouw van de tunnel (vanaf oktober 2018). We verwachten dat de werkzaamheden in het stationsgebied in de zomer van 2020 gereed zijn.

 

Inloopbijeenkomst
Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen geïnteresseerden de plannen bekijken. Bezoekers worden tijdens een virtuele tour meegenomen naar het nieuwe stationsgebied. En uiteraard zijn medewerkers van de gemeente aanwezig voor geven van uitleg en is er ruimte voor vragen. De bijeenkomst is op woensdag 13 december in de Raadzaal, van 18.00 tot 20.30 uur in het Hof van Coevorden, Kasteel 1.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie