Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:49:28 (inci-08) Brand Gezondheidszorg (nb:middel Br) (ass.: Rv) Ap583 Woonzorgcentrum De... Prio Hoog Eenheid | Meldkamer Noord-Nederland (Stichting Salvage)
donderdag 22 maart 2018

DINSDAG 31|10

Europaweg Coevorden afgesloten tot 18 december 2017

De provincie Drenthe legt hier dan twee rotondes aan ter hoogte van het sportpark Klinkenvlier

COEVORDEN - De Europaweg (N863) in Coevorden is vanaf maandag 6 november tot en met zondag 17 december afgesloten ter hoogte van de kruising met de Rondweg (N382). De provincie Drenthe legt hier dan twee rotondes aan ter hoogte van het sportpark Klinkenvlier. De afsluiting geldt voor al het gemotoriseerde verkeer. Fietsers kunnen aan de zuidkant over het nieuw aangelegde fietspad rijden.


Veiligheid

De rotondes komen aan weerszijden van de Rondweg. De op- en afritten van deze weg worden aangesloten op de rotondes. De oostelijke rotonde krijgt een extra aftakking waar de toegangsweg naar sportpark Klinkenvlier op wordt aangesloten. Voor fietsers wordt bij de rotonde een middensteunpunt aangelegd. Het parkeerterrein bij sportpark Klinkenvlier krijgt een nieuwe entree en wordt opnieuw ingericht.

 

Gedeputeerde Henk Brink: "Rotondes zijn veiliger dan kruisingen. Daarom laat de provincie Drenthe op- en afritten van provinciale wegen aansluiten op rotondes." Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden: "De aanleg van de rotondes in de Europaweg maakt het mogelijk enkele al langer bestaande knelpunten op te lossen. De veiligheid voor fietsers van en naar het sportpark verbetert aanzienlijk."

 

Bereikbaarheid

De wijken Ossehaar en Klinkenvlier blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De omleidingsroutes lopen via de Rondweg van Coevorden (zie bijgevoegde kaart). Landbouwverkeer wordt via het Stieltjeskanaal en via de Rondweg (zuidkant)/ Euregioweg omgeleid. Omdat het nieuwe fietspad aan de zuidkant van de weg al is aangelegd, kan het fietsverkeer ongehinderd langs de werkzaamheden rijden. Het noordelijke fietspad is niet toegankelijk. De huidige oversteek voor fietsers, vanuit de wijk Ossehaar, blijft nog bestaan tot de werkzaamheden klaar zijn. Alle bestemmingen blijven bereikbaar, ook het sportpark.

 

Weersomstandigheden

In principe gaan de werkzaamheden duren tot 18 december. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Die kunnen invloed hebben op de duur van de werkzaamheden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie