Laatste alarmering:
Datum 23|05 Tijd 19:47:09 (inci-08) Oms Alarm Ap943 Dmp Monierweg Coevorden 038831 Prio Hoog Eenheid | Coevorden - TS 51-11 Brandweer Coevorden Drenthe
zondag 27 mei 2018

DINSDAG 01|08

Huis blijft Thuis

In 2011 startten de gemeente en Domesta met een gezamenlijke aanpak om het aantal (dreigende) huisuitzettingen te verminderen

COEVORDEN - De gemeente Coevorden blijft samenwerken met woningcorporatie Domesta en Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) om (dreigende) huisuitzettingen te voorkomen. De aanpak die door de drie organisaties in een project is ontwikkeld wordt een vast onderdeel van het werk. Wethouder Joop Brink, directeur van Domesta Bert Moormann en directeur van MWC Annelies Möhlmann tekenden hiervoor een nieuw convenant.

 

In 2011 startten de gemeente en Domesta met een gezamenlijke aanpak om het aantal (dreigende) huisuitzettingen te verminderen. Door elkaar vroeg te informeren over huurachterstanden en schulden, kon er meteen actie worden ondernomen. De gemeente zoekt contact met inwoners om ze te helpen met hun financiële situatie, om verdere huurachterstanden te voorkomen. Sinds 2015 is ook MWC aangehaakt bij deze aanpak. Maatschappelijk werkers werken samen met de consulenten van de gemeente en zoeken mensen op als er geen contact kan worden gelegd. Ze gaan met mensen in gesprek en bekijken welke problemen er spelen. Vaak staat een financieel probleem niet op zichzelf. De gemeente, MWC en Domesta gaan vervolgens samen aan de slag om een gezin te ondersteunen en weer op weg te helpen.

 

De resultaten van de afgelopen twee jaar zijn reden genoeg om door te gaan met de aanpak. In 2016 waren er nog maar 8 zogenaamde 'ontruimingsaanzeggingen' en in de eerste helft van 2017 was het er zelfs nog maar 1.

Foto's
1/1