Laatste alarmering:
Datum 18|02 Tijd 10:07:50 (inci-02) Kemnade Schoonoord Kerkstraat Groesbeek Br Gezondheidszorg... Prio Hoog Eenheid | Korpsalarm Brandweer Ubbergen GelderlandZuid
dinsdag 20 februari 2018

Archief

Inloopbijeenkomst werkzaamheden N34 in Hardenberg

Gemaakt: Donderdag, 31 augustus 2017 15:57

HARDENBERG - De werkzaamheden aan de N34 (Overijssel) zijn gestart. Veel inwoners van de gemeente Coevorden maken dagelijks gebruik van deze weg. De komende periode kunt u in verband met wegwerkzaamheden verkeershinder ervaren. Van 9 tot en met 27 oktober is de N34 afgesloten vanaf de N343 tot aan het kruispunt J.C. Kellerlaan in Hardenberg.

 

Op woensdag 6 september 2017 organiseert de provincie Overijssel samen met de aannemerscombinatie FLOOW (bestaande uit Reef Infra, Schagen Infra en Salverda Bouw) een informatiebijeenkomst over deze afsluiting.

 

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst vindt plaats in de ontvangstruimte van de provincie Overijssel en de aannemer aan de J.C. Kellerlaan 22 (gebouw Van Dijk bouw) in Hardenberg tussen 16.00 uur en 20.00 uur.  U bent van harte welkom een kennis te nemen van de planning en de uitvoering van de werkzaamheden aan dit weggedeelte. Medewerkers van de provincie en de aannemer zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

Vervolg werkzaamheden N34

Na deze eerste fase van de aanpak van de N34 vinden er in 2018 nog twee wegafsluitingen plaats:

  • In het voorjaar van 2018 tussen de Witte Paal en de N343.

  • In het najaar van 2018 tussen de J.C. Kellerlaan en de grens met Drenthe.

 

Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de nieuwe N34 van 100 km/uur uiterlijk medio 2019 afgerond.

 

Regionale stroomweg

De N34 wordt ingericht als regionale stroomweg, wat betekent dat verschillende gelijkvloerse overgangen, met of zonder verkeerslichten worden verwijderd of vervangen door tunnels en een viaduct. De uitritten van woningen krijgen een aansluiting op de parallelweg. Door de ombouw van de N34 kan het verkeer straks veilig en met 100 kilometer per uur doorrijden.

Kijk uit voor nepfilm over de gemeente!

Gemaakt: Donderdag, 31 augustus 2017 16:29

REGIO - Er is in de regio een bedrijf actief dat verkooppunten zoekt voor een film die over de gemeente/de provincie zou gaan en waaraan de gemeente medewerking zou hebben verleend. Mogelijk opereert het bedrijf onder de naam 'Benelux-films' uit Someren.

 

Ga NIET met dit bedrijf in zee!


De gemeente heeft géén medewerking verleend aan een film. Eenmaal aangeschaft blijkt de film ook geen beelden van de gemeente te bevatten. Bovendien blijkt het bedrijf onbereikbaar om de films te retourneren en geld terug te ontvangen.

Automobilist ernstig gewond bij botsing met boom

Gemaakt: Woensdag, 06 september 2017 16:18

HOLSLOOT – Op de Oosterhesselerweg in Holsloot is woensdagmorgen een auto tegen een boom gereden. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Het mobiel medisch team werd ook ingezet bij dit ongeval. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Gewonde bij kop staart aanrijding tussen drie voertuigen in Slagharen

Gemaakt: Woensdag, 06 september 2017 18:07

SLAGHAREN - Op de Coevorderweg - N377 bij Slagharen heeft woensdag 6 september een kop staart aanrijding plaatsgevonden tussen drie voertuigen. De voertuigen kwamen door nog onbekende oorzaak in botsing. Het ongeval gebeurde in de richting van Slagharen.

 

Een vrouwelijke bestuurster is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het verkeer ondervind hinder van het ongeval.

Al 615 inbraken in provincie Drenthe in 2017

Gemaakt: Donderdag, 07 september 2017 20:25

DRENTHE - In de eerste acht maanden van 2017 zijn er in Drenthe 615 inbraken geweest. Dit blijkt uit analyse van nationale politiecijfers door Smartalarm Alarmsystemen (www.smartalarm.nl). Ook gemeentelijke verschillen in Drenthe werden door de leverancier van alarminstallaties onderzocht. Hieruit blijkt dat de meeste inbraken per inwoner worden gepleegd in de gemeente Hoogeveen.

 

Inbraken in Drenthe
In Drenthe waren er in de eerste acht maanden van dit jaar 802 pogingen tot inbraak. Hiervan was 77% succesvol voor inbrekers. 187 inbraken werden voorkomen en bleven bij een poging. Het is opvallend dat er sterke gemeentelijke verschillen bestaan rondom geslaagde inbraken in Drenthe.

 

Meeste inbraakpogingen in gemeente Emmen
Op provinciaal niveau in Drenthe kwamen de meeste inbraakmeldingen voor in de gemeente Emmen. Hier werden namelijk 144 inbraakpogingen gedaan, waarbij inbrekers in 99 gevallen succesvol waren. Ook in Hoogeveen (139), Assen (120) en Coevorden (74) werden dit jaar al veel inbraken en inbraakpogingen genoteerd.

 

Hoogste slagingspercentage in Borger-Odoorn
De hoogste slagingspercentages van inbrekers in Drenthe werden vastgelegd in de Gemeenten Borger-Odoorn (92,9%), Westerveld (87,5%), Coevorden (83,78%), Midden-Drenthe (81,82%) en Aa en Hunze (81,25%).

 

Aantal inbraken per inwoner in Drenthe
Kijkend naar het aantal inbraken per inwoner, valt een aantal gemeenten op dat ruim boven het provinciale gemiddelde zit. Hoogeveen staat met stip bovenaan. Hier is de kans op inbraak ruim anderhalf keer zo hoog (157,7% ten opzichte van het Drents gemiddelde). Ook in Coevorden (131,8%). Noordenveld (124,2%) en De Wolden (111,3%) is er een verhoogde kans op inbraak. Het volledige onderzoek is terug te vinden op onderzoekspagina: Alarm in Drenthe

Twee aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

Gemaakt: Zaterdag, 09 september 2017 18:03

DE KIEL - De politie heeft donderdagmiddag twee personen uit De Kiel aangehouden na het aantreffen van een hennepkwekerij in een loods op een terrein aan de Rolderstraat. Het tweetal, een 60-jarige man en een 54-jarige vrouw, werden aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs.

 

Naar aanleiding van een melding zocht de politie op het terrein naar goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zouden zijn. Aan de achterzijde van een loods werd vervolgens een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bleek grotendeels onder de grond te zijn aangelegd.

 

De hennepkwekerij bestond uit een centrale ruimte met daarom heen zes kweekruimtes. De stroomvoorziening werd geleverd via een aggregaat en deze bevond zich in een koelcel op het terrein. Tijdens de ontmanteling werden in totaal 1510 planten aangetroffen en vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietser (82) ernstig gewond bij aanrijding in Coevorden

Gemaakt: Zondag, 10 september 2017 16:20

COEVORDEN - Een 82-jarige fietser uit Coevorden is zaterdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats.

 

De man reed op de Bentheimerstraat toen hij in aanrijding kwam met een 51-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats. Hierdoor viel de fietser op de grond en raakte ernstig gewond aan zijn hoofd. Hij is met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Onderhoud aan N34 tussen Coevorden-Noord en Dalen uitgesteld

Gemaakt: Maandag, 11 september 2017 20:05

COEVORDEN - De onderhoudswerkzaamheden op de N34 tussen Coevorden-Noord en Dalen zijn uitgesteld.

 

Dat laat de provincie weten. De weg zou eigenlijk vanaf morgen drie dagen afgesloten zijn, maar vanwege de slechte weersverwachting besloot de provincie de werkzaamheden uit te stellen.

 

Wanneer het onderhoud wel wordt uitgevoerd, is nog niet duidelijk.

Brand verwoest woonkamer van woning in Coevorden

Gemaakt: Dinsdag, 12 september 2017 00:09

COEVORDEN - Maandagavond heeft er brand gewoed in een woning aan de Lesturgeonstraat in Coevorden. De brand ontstond in de woonkamer. Deze is volledig uitgebrand. De rest van de woning heeft voornamelijk rookschade opgelopen.

 

Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in de woning aanwezig. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Twee voertuigen in botsing op de Hoofdweg in De Krim

Gemaakt: Donderdag, 14 september 2017 17:24

DE KRIM - Op de Hoofdweg (N377) in De Krim zijn donderdag 14 september twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde toen een automobilist een tegemoetkomende auto over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg. Mogelijk speelde het slechte weer een rol bij de aanrijding.

 

De bestuurder is door het ambulancepersoneel ter plaatse behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis..

Inloopavond aanleg rotondes Europaweg

Gemaakt: Donderdag, 14 september 2017 17:42

COEVORDEN - Op maandag 25 september bent u van harte welkom bij de inloopavond over de aanleg van twee rotondes in de Europaweg (N863) en de aanpak van de entree van sportpark Klinkenvlier. De inloopavond wordt georganiseerd door de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden en vindt plaats van 16.30 uur tot 20.00 uur in de kantine van voetbalvereniging CSVS. Deze bevindt zich aan de Klinkenvlier 3 in Coevorden.


Bewoners van de omliggende wijken, gebruikers van het sportpark en alle andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om binnen te lopen met vragen over de gang van zaken rond de bouwwerkzaamheden. Er is informatie over de omleidingen en de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden. Ook zijn er tekeningen te bekijken van de nieuwe verkeerssituatie met rotondes en van de nieuwe entree van het sportpark.

 

Planning
De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de twee nieuwe rotondes in de N863 zijn inmiddels van start gegaan: het verleggen van kabels, leidingen en sloten. De bouw van de rotondes en de nieuwe entree van het sportpark gaan half oktober beginnen en duren - afhankelijk van het weer - tot het einde van het jaar.

 

Nieuwe situatie
De rotondes komen te liggen aan weerszijden van de Rondweg (N382). De op- en afritten van deze weg sluiten aan op de rotondes. De oostelijke rotonde krijgt een extra aftakking waar de toegangsweg naar het sportpark Klinkenvlier op wordt aangesloten. Hierdoor verbetert de veiligheid voor fietsers van en naar het sportpark aanzienlijk.

Dieren ongedeerd bij brand in varkensstal Nieuweroord

Gemaakt: Vrijdag, 15 september 2017 15:45

NIEUWEROORD - In het dak van een varkensstal bij een veehouder aan de Coevorderstraat in Nieuweroord brak vrijdagochtend brand uit. Dit kwam door kortsluiting in een TL buis waarna het dak vlam vatte.

 

Door de snelle inzet van de brandweer kon uitbreiding worden voorkomen. De in de stal aanwezige varkens konden door de varkenshouder naar de achterzijde van de stal worden gedreven en kwamen er zonder verwondingen vanaf.

Koning Willem Allexander in zonnig Assen voor opening Blauwe As

Gemaakt: Vrijdag, 15 september 2017 16:12

ASSEN – Koning Willem Allexander heeft vrijdagmiddag de vaarroute de Blauwe As geopend. Hij vaart zelf een stukje mee van de sluis naar de havenkanaal.

 

Met het doortrekken van het Kanaal, vanaf de Havenkade naar de Vaart, wordt de vaarrecreatie van Assen flink uitgebreid. Hiermee wordt het centrum van Assen een aantrekkelijke bestemming in de vaarroute Meppel – Assen – Groningen.

Gaslek in leegstaand pand in Coevorden

Gemaakt: Zaterdag, 16 september 2017 19:41

COEVORDEN – Aan de Markt in Coevorden is zaterdagavond een gaslek in een leegstaand pand ontstaan. Een nabij gelegen café werd hiervoor ontruimd.

 

Nadat het gevaar door de brandweer en energie bedrijf was verholpen konden de gasten terug in het horeca pand. Over de oorzaak van het gaslek is niets bekend.

Waarschuwing voor oplichting via Whatsapp

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 01:58

REGIO - De laatste weken komen er steeds meer meldingen van oplichting via WhatsApp.


De daders zoeken via open bronnen zoals Facebook, Instagram etc. naar relaties tussen mensen. Ze kiezen vervolgens een foto uit van iemand voor een fakeaccount op WhatsApp. Ze starten een fakeaccount op WhatsApp en zoeken vervolgens contact met bekenden van degene van wie zij de foto gebruiken.


Vaak beginnen ze met: ' Ik heb een nieuwe telefoon, dus sla mijn nieuwe nummer even op.


Dit is een pre-paidtelefoonnummer en dus een niet naar de verdachte te herleiden telefoonnumner.


Vervolgens creëeren de daders een band met hun slachtoffer(s) m.b.v. de informatie die de dader(s) van de social media afgehaald hebben. Hierna begint het aftroggelen van (veel)geld door te zeggen dat ze even krap zitten/schulden hebben maar snel rekeningen moeten betalen. Vaak zeggen de daders dat zij snel rekeningen moeten betalen van Pro Justitia en Menzis.


Het rekeningnummer waarnaar de slachtoffers het gevraagde geld(vaak honderden euro's)moeten overmaken is het rekeningnummer van een zogenaamde Moneymule(=geldezel). Dit is de katvanger die voor de dader zijn rekening ter beschikking stelt.


De dader vraagt ook of het slachtoffer nog even een foto maakt van de overboeking.


Momenteel behandelt een collega van onze teamrecherche samen met een collega-rechercheur elders uit het land bijna 100 aangiften waar deze werkwijze is gevolgd.
De totale schade bedraagt nu al €150.000.

 

Maak dus nooit geld over na een verzoek via Whatsapp en wees voorzichtig met het delen via social media.

Auto botst tegen de vangrail op de A37 bij Holsloot

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 17:51

HOLSLOOT - Op de A37 bij Holsloot is maandagmiddag een automobilist van de weg geraakt en tegen de midden vangrail gebotst. Hierbij raakte niemand gewond.

 

De schade aan de auto was wel groot. Een berger heeft het voertuig afgesleept. Over de oorzaak is niets bekend.

36 plannen om leefbaarheid Coevorden te vergroten

Gemaakt: Zaterdag, 23 september 2017 17:49

COEVORDEN - De gemeente Coevorden ontvangt weer veel initiatieven voor het Stimuleringsfonds. Van een kabelbaan in de speeltuin in Geesbrug en informatiepanelen in Erm en Achterste Erm tot een verenigingsgebouw voor de ijsvereniging in Aalden.


Met het stimuleringsfonds wil de gemeente Coevorden inwoners en verenigingen helpen om de leefbaarheid van een dorp of wijk te vergroten. De afgelopen twee jaar zijn er al prachtige initiatieven gerealiseerd. Dit hoopt de gemeente Coevorden dit jaar weer te bereiken. Voor 2017 is een bedrag van €150.000,- beschikbaar.

 

Initiatievenmarkt 9 november
Ook dit jaar is er weer een initiatievenmarkt in de Zwerfkei in Gees, op 9 november. Tijdens deze deerde editie kunnen de initiatiefnemers hun aangevraagde initiatieven presenteren. Dorps- en wijkverenigingen in de gemeente mogen meebeslissen wie de bijdrage krijgt door punten te geven aan een top 5. Uiteraard mogen zij niet op hun eigen dorp of wijk stemmen. Nieuwsgierig naar alle ingediende initatieven? Ze zijn te vinden op www.coevorden.nl/deel-1-stimuleringsfonds.

 

Vakjury
Een onafhankelijke vakjury beoordeelt alle afzonderlijke initiatieven. De jury bestaat uit Sandra Korthuis (voorzitter), Ferenc van Damme, Liesbeth Koster, Herman Reurink en Erwin Karel. Dit jaar presenteren de initiatiefnemers vooraf hun initiatief aan de jury. De vakjury spreekt dus met iedereen vooraf om tot een goed oordeel te komen. Deze bijeenkomsten zijn op 26 september en 3 oktober.

 

Uitslag van de initiatievenmarkt
De stemmen van de dorp- en wijkverenigingen en de vakjury gelden beide voor 50 procent. Aan het einde van de initiatievenmarkt worden de beoordelingen bij elkaar opgeteld. De beste ideeën worden gehonoreerd totdat de grens van €150.000,- is bereikt.

Drentse gemeenten lanceren website Spoed voor Jeugd Drenthe

Gemaakt: Zaterdag, 23 september 2017 18:45

DRENTHE - Speciaal voor kinderen en jongeren die direct hulp nodig hebben, is er sinds deze week de website www.spoedvoorjeugddrenthe.nl.

 

Spoed voor Jeugd is het provinciale meldpunt bij crisis in opdracht van de twaalf Drentse gemeenten. Het biedt zelf geen hulp, maar coördineert de hulpverlening van (jeugd)zorgaanbieders. Zo kan zo snel mogelijk de juiste zorg ingezet worden. 'Crises houden zich niet aan kantoortijden', aldus coördinerend wethouder Harmke Vlieg van Assen. 'Daarom is het belangrijk dat kinderen, jongeren en gezinnen direct op goede hulp en ondersteuning kunnen rekenen. Hoe dat in zijn werk gaat, staat helder uitgelegd op de nieuwe website.'

 

Hoe werkt Spoed voor Jeugd Drenthe?
Kinderen en jongeren kunnen zelf bellen, maar ook ouders, hulpverleners, huisartsen of de politie. Als het maar gaat over een kind, jongere en/of gezin in Drenthe. Wie belt naar telefoonnummer (0522) 279 946, krijgt een hulpverlener aan de telefoon. Die stelt vragen om erachter te komen wat er aan de hand is en wie het beste kan helpen. Binnen een half uur wordt een plan gemaakt en de juiste mensen ingeschakeld.

 

Buiten kantoortijden
Spoed voor Jeugd Drenthe helpt bij een crisis die is ontstaan door gedrags- of opvoedproblemen, gezinsproblemen of psychische problemen. Juist op de momenten dat instellingen gesloten zijn: 's morgens voor 09.00 uur, 's middags na 17.00 uur, in het weekend en op feestdagen, dag en nacht.


Is dringend hulp nodig tijdens kantooruren, dus van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur? Dan zijn de gemeenten via hun eigen telefoonnummers de eerste aanspreekpunten. Het telefoonnummer van Spoed voor Jeugd Drenthe is op dat moment niet in gebruik.

 

Samenwerkingspartners
Spoed voor Jeugd Drenthe is een samenwerkingsverband van jeugdhulporganisaties Accare, Ambiq, De Trans, GGZ Drenthe, Jeugdbescherming Noord, Promens Care, Veilig Thuis Drenthe, Jeugdhulp regio Drenthe en Yorneo. Spoed voor Jeugd Drenthe is opgezet in opdracht van en in samenwerking met de Drentse gemeenten.

Auto in Drentse Meppen botst frontaal tegen boom

Gemaakt: Zondag, 24 september 2017 17:02

MEPPEN - Een 50-jarige automobilist uit Coevorden reed op de De Kockstraat (N854) in het Drentse Meppen zondagochtend door de mist frontaal tegen een boom.

 

De bestuurder raakte dermate gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. De totaal vernielde auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Overheid start met verspreiding jodiumtabletten

Gemaakt: Vrijdag, 29 september 2017 19:27

COEVORDEN - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verspreidt vanaf 10 oktober uit voorzorg jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 km rond een kernreactor wonen. Zo ook in veel gemeenten in het oosten van het land. Vlak over de grens bij Lingen staat namelijk een kerncentrale. De tabletten worden per post verzonden. Bij de tabletten zit ook een brochure met informatie.


Waarom
Bij een kernongeval kan radioactief jodium vrijkomen. Dat kan door inademen in de schildklier terecht komen. Door jodiumtabletten in te nemen raakt de schildklier verzadigd met jodium. Er komt dan minder radioactief jodium in de schildklier. Dit verkleint de kans op schildklierkanker bij jonge mensen. Tot nu toe waren de tabletten op één plek in Nederland opgeslagen. Door de jodiumtabletten vooraf te verspreiden komen deze bij de mensen thuis te liggen. De jodiumtabletten zijn dan direct beschikbaar voor de mensen die baat hebben bij de beschermende werking ervan. Bij een kernongeval hoeven de jodiumtabletten dan niet meer door de hulpdiensten te worden verspreid. Dat scheelt kostbare tijd.

 

Wie
De jodiumtabletten worden per post verzonden naar huishoudens met:

  • kinderen tot 18 jaar die binnen 100 kilometer afstand van een kerncentrale wonen
  • inwoners tussen de 18 en 40 jaar die binnen 20 kilometer afstand van een kerncentrale wonen

 

Kinderen hebben de meeste kans op schildklierkanker door de opname van radioactief jodium. Jongere mensen tussen de 18 en 40 lopen minder risico. Dat verklaart het verschil in afstanden.

 

Mensen boven de 40 krijgen de tabletten niet. De schadelijke bijwerking is op die leeftijd groter dan de kans op schildklierkanker.

 

Zwangere vrouwen kunnen zichzelf en hun ongeboren kind beschermen door zelf de vereiste dosis jodiumtabletten in te nemen. Vanaf de tweede week van oktober zijn die tabletten verkrijgbaar bij de apotheek en drogist. De adviesprijs is € 2,95. Voor meer informatie kunnen zij terecht bij de verloskundige, de gynaecoloog of huisarts.

 

Wanneer
Als er een kernongeval gebeurt is het niet altijd nodig om jodiumtabletten te slikken. Dat hoeft alleen als er een wolk met radioactief jodium in de buurt komt. Daarom moeten de jodiumtabletten pas worden ingenomen op het moment dat de overheid dit adviseert. Dat gebeurt via:

Green Deal voor energiebesparing zwembad Zweeloo

Gemaakt: Dinsdag, 03 oktober 2017 17:54

ZWEELOO - Gedeputeerde Staten hebben een green deal met het project 'Samen' gesloten voor de aanleg van zonnecollectoren op het terrein van het zwembad Zweeloo. Het college stelt hiervoor €59.000,- beschikbaar. Door zelf warmte op te wekken voor de verwarming van het zwembad gaan de energielasten omlaag.


Energiebesparende maatregelen
Zwembaden in Drenthe kampen met hoge energielasten. Voor de vrijwilligers van het zwembad Zweeloo reden om zelf aan de slag te gaan met slimme energiebesparende maatregelen. Zo werden al eerder dekkleden aangeschaft en werd er een sluiter tussen het peuterbad en de waterbuffer van het bad geplaatst. Met het oog op de toekomst is nu gekozen voor de plaatsing van zonnecollectoren op het terrein van het zwembad. Hiermee kan het zwembad haar eigen warmte grotendeels zelf opwekken, waarmee naar schatting ca. 8200 m3 gas wordt bespaard. Dit levert een CO2-reductie op van 14,7 ton.

 

Energieneutraal Drenthe
Energiegedeputeerde Tjisse Stelpstra: "Provincie Drenthe heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Veel zwembaden kampen met hoge energiekosten. Door goed te kijken naar besparende maatregelen, scheelt dit in hun portemonnee en dragen ze bij aan onze ambitie". De gemeente Coevorden stelt vanuit het stimuleringsfonds 'Coevorden Verbindt' een subsidie van €20.000,- beschikbaar. Wethouder Jeroen Huizing: "Met dit bedrag leveren wij een bijdrage aan de doelstelling om het energieverbruik van het zwembad nog verder terug te brengen. Als tegenprestatie gaat de groenploeg van het zwembad de komende jaren onder andere aan de slag met de groensingels. Er is samen met de gemeente een bomenplan opgesteld en er zijn afspraken gemaakt over het onderhoud. Hiermee wordt de bezonning voor de zonnecollectoren verbeterd. Een mooi voorbeeld van zelfredzaamheid en waar de gemeente en inwoners op een hechtere manier samenwerken."

 

Project 'Samen'
Het zwembad Aalden-Zweeloo draait bijna volledig op vrijwilligers die samen zorgen voor onder meer het onderhoud, technisch beheer en de financiële administratie. Gezamenlijk zijn zij er al in geslaagd de energiekosten van het zwembad te halveren. De zonnecollectoren worden geplaatst op een gebouw dat door andere plaatselijke verenigingen kan worden gebruikt als opslagruimte. Het samenwerkingsproject heeft de toepasselijke naam 'Samen'.

36 plannen om leefbaarheid Coevorden te vergroten

Gemaakt: Woensdag, 04 oktober 2017 01:44

COEVORDEN - De gemeente ontving weer veel kleinschalige en eenmalige initiatieven voor het Stimuleringsfonds. Van de herinrichting van het schoolplein in Dalerveen en een speelotheek in Tuindorp tot een Halloween spooktocht in Ballast.

 

Met het Stimuleringsfonds wil de gemeente Coevorden inwoners en verenigingen helpen om de leefbaarheid van een dorp of wijk te vergroten.

 

Initiatievenmarkt 9 november
Ook dit jaar is er weer een initiatievenmarkt in de Zwerfkei in Gees, op 9 november. Tijdens deze derde editie kunnen de initiatiefnemers hun aangevraagde initiatieven presenteren. Dorps- en wijkverenigingen in de gemeente mogen meebeslissen wie de bijdrage krijgt door punten te geven aan een top 5. Uiteraard mogen zij niet op hun eigen dorp of wijk stemmen. Nieuwsgierig naar alle ingediende initiatieven? Ze staan op de website onder het kopje 'ingediende initiatieven 2017', www.coevorden.nl/deel-1-stimuleringsfonds.

 

Vakjury
Een onafhankelijke vakjury beoordeelt alle afzonderlijke initiatieven. De vakjury bestaat uit Sandra Korthuis (voorzitter), Ferenc van Damme, Liesbeth Koster, Herman Reurink en Erwin Karel. Dit jaar presenteren de initiatiefnemers vooraf hun initiatief aan de vakjury. De vakjury spreek dus met iedereen vooraf, om tot een goed oordeel te komen. Deze bijeenkomsten zijn op 26 september en 3 oktober.

 

Uitslag van de initiatievenmarkt
De stemmen van de dorp- en wijkverenigingen en de vakjury gelden beide voor 50 procent. Aan het einde van de initiatievenmarkt worden de beoordelingen bij elkaar opgeteld. De beste ideeën worden gehonoreerd totdat de grens van € 150.000,- is bereikt.

 

Tot ziens op donderdag 9 november in Gees!

Denk mee over de toekomst van het centrum van Coevorden

Gemaakt: Vrijdag, 13 oktober 2017 20:44

COEVORDEN - De gemeente Coevorden nodigt u van harte uit voor een vervolgbijeenkomst over de plannen voor het centrum van Coevorden. Op dinsdagavond 24 oktober om 19.30 uur bent u van harte welkom in het gemeentehuis van Coevorden.

 

Wat hebben we al gedaan?

In het voorjaar is er gezamenlijk gewerkt aan de centrumvisie Coevorden. Adviesbureau DTNP begeleidde dit traject. In juni organiseerden we drie bijeenkomsten. Voor ondernemers, voor vastgoedeigenaren en voor inwoners en andere belangstellenden.


Deze avonden werden goed bezocht en leverden veel bruikbare ideeën en tips op.


Wat gaan we bespreken?
Met alle informatie die we tijdens debijeenkomsten verzamelden, maakten we een'uitvoeringsparagraaf' met projecten. Daarinworden ook prioriteiten, de organisatie en planning bepaald. Over deze uitvoeringsparagraaf willen we graag met u als direct betrokkene van gedachten wisselen.


Dirk Jan Droogh (adviesbureau DTNP) gaat in op de aanpak vanuit de visie per deelgebied in het centrum. Klaas Lamberink (voorzitter Centrummanagement) gaat in op de projecten die binnen het centrummanagement worden opgepakt. Jan Zwiers (wethouder gemeente Coevorden) gaat in op de samenhang met reeds lopende projecten, de planning van besluiten (gemeenteraad 19 december) en de organisatie van het vervolg.


Hiermee zetten we graag de volgende stap in de richting van een toekomstbestendig en aantrekkelijk centrum. Graag tot 24 oktober!

 

We verzoeken u zich van tevoren aan te melden via: a.lugies@coevorden.nl

Gewonde bij frontale aanrijding in Noord Sleen

Gemaakt: Zondag, 15 oktober 2017 21:17

NOORD SLEEN – Op de Middelesweg in Noord Sleen zijn zondagavond twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing gekomen. Hierbij raakte de bestuurder van een van de voertuigen dusdanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Over de oorzaak is niets bekend. De verkeers analisten van de politie zijn dan ook ter plaatse om de sporen vast te leggen voor hun rapportage. Beide wagens moesten gezien de schade worden afgesleept.

Veel schade bij aanrijding in Coevorden

Gemaakt: Maandag, 16 oktober 2017 16:02

COEVORDEN - Maandag 16 oktober is er veel schade ontstaan bij een aanrijding op de Hulsvoorderdijk in Coevorden.

 

Door nog onbekende oorzaak botsten een personenauto en bedrijfbus met elkaar op de hulsvoorderdijk naar de oprit rondweg Coevorden. Bij het ongeval raakte niemand gewond maar raakte beide voertuigen zwaar beschadigd.

Sahara zand en bosbranden kleuren lucht rood

Gemaakt: Dinsdag, 17 oktober 2017 17:27

NEDERLAND - De zon zou vandaag flink moeten schijnen, maar wie naar de hemel kijkt ziet zeker geen blauwe luchten. In het hele land is de lucht gevuld met fijne zanddeeltjes uit de Sahara. Daarbij zit ook rook afkomstig van de bosbranden in Spanje en Portugal. Hierdoor is de zon opvallend rood en hebben we een bruinige gloed aan de horizon.

 

Rook en zand in de lucht komt vaker voor, maar de combinatie van beiden in deze hoeveelheden is volgens MeteoGroup uniek te noemen. De stof en rook zijn zo dik, dat de zon moeite heeft om er doorheen te komen. Daardoor is er in de grijze lucht een sinaasappelkleurige zon te zien.

 

Heeft u vandaag een mooie foto gemaakt van de mysterieuze zon? Voeg uw foto toe via reacties!

Wielrenner dood aangetroffen aan de Boerdijk in Zwinderen

Gemaakt: Donderdag, 19 oktober 2017 17:40

ZWINDEREN - Donderdag aan het eind van de middag is een wielrenner dood in de berm van de Boerdijk in Zwinderen aangetroffen.

 

De politie heeft de weg afgezet en doet onderzoek naar de oorzaak van het overlijden.

 

Update

Uit onderzoek door de schouwarts is gebleken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Hij had helaas geen gegevens bij zich, waardoor de politie zijn identiteit niet vast kunnen stellen. De politie vraagt uw hulp bij de identificatie.

Drentse gemeenten en Area gaan gezamenlijk meer werk maken van een (bijna) afvalvrije regio

Gemaakt: Donderdag, 19 oktober 2017 20:20

REGIO - De Drentse gemeenten en Area gaan gezamenlijk inzetten op het verder terugdringen van het huishoudelijk restafval in Drenthe. Door samenwerking willen de partijen in 2020 voldoen aan de landelijke afspraken in de omslag van afval naar grondstof. Tegelijkertijd willen de partijen nieuwe banen creëren rondom nieuwe inzamel- en recyclingactiviteiten in Drenthe, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor het bekrachtigen van de samenwerking ondertekenden de bestuurders van de Drentse gemeenten en Area donderdag 19 oktober het manifest Drenthe van afval naar grondstoffen; Samen op weg naar gemiddeld 100 kg huishoudelijk restafval in Drenthe.


Samen sterker
De Drentse samenwerking laat ruimte voor elke individuele gemeente om het eigen afvalbeleidsplan uit te voeren. Bert Bouwmeester, voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg VDG Milieu Energie en Mobiliteit, zegt hierover: "Gezamenlijk zijn we sneller in staat om de omslag van afval naar grondstof in Drenthe te maken en daar bovendien meer voordelen uit te halen voor iedereen in de regio." Dat het manifest voortkomt uit een symposium van MarkeRein, het samenwerkingsplatform van de twaalf gemeenten en Area, vindt Bouwmeester tekenend. "Drenthe is klaar voor de volgende stap in de omslag naar een circulaire economie: het gezamenlijk onderzoeken en benutten van nieuwe kansen die onze regio kunnen versterken."

 

In de afgelopen periode zetten veel gemeenten al individueel in op het verbeteren van de afvalscheiding en het reduceren van het huishoudelijk restafval. Zo voerden sommige gemeenten een PMD-container in (voor de inzameling van Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons), werden pilotprojecten als 100-100-100 gestart en werden campagnes uitgerold om inwoners te stimuleren en ondersteunen in het scheiden van afval. In 2016 leidde dit in Drenthe tot gemiddeld 231 kg restafval per inwoner en een afvalscheiding van 58 procent. Door nu gezamenlijke ambities en doelstellingen te onderschrijven en hierin zoveel mogelijk regionale maatregelen te treffen, ook in VDG-verband, willen de gemeenten en Area deze prestaties aanzienlijk verbeteren: naar maximaal 100 kg restafval per inwoner per jaar en 75 procent afvalscheiding in 2020. Deze doelen zijn conform de landelijke afspraken in het Publiek Kader Huishoudelijk Afval 2025 en het Uitvoeringsprogramma Van Afval Naar Grondstof – Huishoudelijk afval.

 

Regionale maatregelen
Het regionaal onderzoeken en benutten van nieuwe inzamelstructuren – zoals voor het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal – en het gezamenlijk ontwikkelen van eenduidige communicatie – op eenzelfde manier inwoners informeren en stimuleren – worden gezien als belangrijke stappen naar een (bijna) afvalvrij Drenthe. Uiteindelijk willen de gemeenten en Area toe naar slechts 30 kg restafval per inwoner per jaar. Daarnaast zullen de twaalf gemeenten en Area gezamenlijk een steviger positie hebben aan de onderhandelingstafel in verkenningen met regionale en landelijke producenten. Naar verwachting kunnen daardoor ook betere afspraken worden gemaakt over nieuwe werkgelegenheid en een hogere arbeidsparticipatie in de regio, voortvloeiend uit nieuwe inzamel- en recyclingactiviteiten.

Begroting 2018: financiële positie Coevorden gezond, stabiel en klaar voor nieuwe ontwikkelingen

Gemaakt: Donderdag, 19 oktober 2017 20:23

COEVORDEN - "Coevorden is financieel weer gezond en stabiel. Er is weer ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. We zien daarom met vertrouwen de komende bestuursperiode tegemoet. De nadruk ligt in de komende periode op het leveren van maatwerk. Op die wijze blijven wij graag samenwerken aan de verschillende opgaven voor de gemeente Coevorden." Dat is de conclusie van wethouder financiën Jan Zwiers na vaststelling van de begroting door het college.


In de afgelopen vier jaar vroeg Coevorden veel van haar inwoners. Zij hebben meegedacht, initiatief en regie genomen en hebben zo de kracht van de samenleving getoond. Dit heeft mooie resultaten opgeleverd en er mede voor gezorgd dat de nieuwe weg die dit bestuur is ingeslagen succesvol was. Ook van de gemeentelijke organisatie is veel gevraagd de afgelopen jaren.

 

Van bezuinigen naar investeren
De belangrijkste ambitie en doelstelling voor deze bestuursperiode is gerealiseerd. Wethouder Zwiers: "Wij zijn er in geslaagd de financieel minder rooskleurige positie bij aanvang van deze bestuursperiode om te buigen naar een gezond financieel perspectief. Het omslagpunt van bezuinigen naar investeren lijkt te zijn bereikt. Er is weer ruimte voor ontwikkelingen, terwijl zorgvuldigheid natuurlijk geboden blijft".

 

Groen en wegen
In de afgelopen periode is veel bezuinigd op groen en wegen. We hebben met z'n allen kunnen constateren dat dit zowel voor onze eigen inwoners als voor toeristen geen goed visitekaartje is. Er komt daarom weer meer geld beschikbaar voor het onderhoud van openbaar groen en voor wegen.

 

Dorpsvisies
Een groot aantal dorpen stelde inmiddels een dorpsvisie op waarin zij zelf weergeven wat zij belangrijk vinden voor hun eigen dorp. Met de dorpsvisies als basis, willen we meer toe naar het leveren van maatwerk. Het Stimuleringsfonds is daar een mooi voorbeeld van. De eerste dorpen ontvangen binnenkort 'vrij' besteedbare dorpsbudgetten waarmee nog meer de regie bij de inwoners zelf ligt.

 

Sociaal Domein
'Samen Krachtig' is het beleidsplan dat met betrokkenheid van diverse maatschappelijke organisaties tot stand is gekomen. Dit plan wordt de komende periode samen met maatschappelijke organisaties en inwoners vertaald in uitvoeringsplannen. Ook hier staan niet de wetten maar de inwoners en de oplossingen centraal.

 

Verbindend besturen
We werken goed samen met bedrijven en organisaties binnen de gemeente en met andere gemeenten en de provincie in het Centrumplan, de Woonvisie, het beleidsplan 'Samen Krachtig' voor het sociaal domein, Vierkant voor Werk, BOCE en de Arbeidsmarktregio. Deze lijn voortzetten en verder uitbreiden wordt de inzet voor de komende periode.

 

Lokale lasten
Het college wil de lokale lastendruk, (onroerendezaakbelasting, afvalstoffenheffing en rioolheffing) niet meer laten stijgen dan strikt noodzakelijk. De kosten voor het inzamelen van huishoudelijk afval en voor de riolering stijgen in 2018. Omdat de afspraak is dat dit kostendekkend moet zijn, moeten deze tarieven worden verhoogd. Om de stijging van de totale lokale lasten zoveel mogelijk te beperken, stelt het college aan de raad voor om de laatste geplande verhoging niet door te voeren en het tarief voor de OZB te verlagen.

Politie vraagt hulp bij identificatie overleden wielrenner

Gemaakt: Donderdag, 19 oktober 2017 21:08

ZWINDEREN - Donderdag 19 oktober kreeg de politie een melding dat omstanders een man hadden aangetroffen op de Boerdijk in Zwinderen. Toen agenten op de Boerdijk aan kwamen bleek de man al te zijn overleden. Uit onderzoek door de schouwarts is gebleken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Hij had helaas geen gegevens bij zich, waardoor de politie zijn identiteit niet vast kunnen stellen. En waardoor zij ook niet zijn naasten in kennis kunnen stellen.

 

De politie vraagt om het signalement goed door te lezen en ook te kijken naar de getoonde fiets. Mocht je aanslaan op de omschrijving en of de fiets dan verzoeken we je om te bellen met 0900-8844 en daar je informatie te delen.

 

Het gaat om een slanke kleine blanke man. Zijn leeftijd is geschat tussen de 50 en 60 jaar oud. Hij heeft een grijze baard en is brildragend. Hij was gekleed in wielrenners kleding en droeg een grijs/blauwe fietshelm. Hij reed op een racefiets van het merk Stevens type Sanremo.

 

Update

Na een lange zoektocht en veel inspanning is de identiteit, mede dankzij uw betrokkenheid en hulp, van de man vastgesteld. Wij danken u allen voor uw betrokkenheid en medeleven. Ook willen wij alle betrokkenen en nabestaanden veel sterkte toewensen.