Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 07:59:28 (inci-03) Dier Te Water (wild) Stieltjeskanaal Coevorden 038831 Prio Middel Eenheid | Blusgroep B Brandweer Coevorden Drenthe
woensdag 25 april 2018

Archief

Europaweg Coevorden afgesloten tot 18 december 2017

Gemaakt: Dinsdag, 31 oktober 2017 17:41

COEVORDEN - De Europaweg (N863) in Coevorden is vanaf maandag 6 november tot en met zondag 17 december afgesloten ter hoogte van de kruising met de Rondweg (N382). De provincie Drenthe legt hier dan twee rotondes aan ter hoogte van het sportpark Klinkenvlier. De afsluiting geldt voor al het gemotoriseerde verkeer. Fietsers kunnen aan de zuidkant over het nieuw aangelegde fietspad rijden.


Veiligheid

De rotondes komen aan weerszijden van de Rondweg. De op- en afritten van deze weg worden aangesloten op de rotondes. De oostelijke rotonde krijgt een extra aftakking waar de toegangsweg naar sportpark Klinkenvlier op wordt aangesloten. Voor fietsers wordt bij de rotonde een middensteunpunt aangelegd. Het parkeerterrein bij sportpark Klinkenvlier krijgt een nieuwe entree en wordt opnieuw ingericht.

 

Gedeputeerde Henk Brink: "Rotondes zijn veiliger dan kruisingen. Daarom laat de provincie Drenthe op- en afritten van provinciale wegen aansluiten op rotondes." Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden: "De aanleg van de rotondes in de Europaweg maakt het mogelijk enkele al langer bestaande knelpunten op te lossen. De veiligheid voor fietsers van en naar het sportpark verbetert aanzienlijk."

 

Bereikbaarheid

De wijken Ossehaar en Klinkenvlier blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De omleidingsroutes lopen via de Rondweg van Coevorden (zie bijgevoegde kaart). Landbouwverkeer wordt via het Stieltjeskanaal en via de Rondweg (zuidkant)/ Euregioweg omgeleid. Omdat het nieuwe fietspad aan de zuidkant van de weg al is aangelegd, kan het fietsverkeer ongehinderd langs de werkzaamheden rijden. Het noordelijke fietspad is niet toegankelijk. De huidige oversteek voor fietsers, vanuit de wijk Ossehaar, blijft nog bestaan tot de werkzaamheden klaar zijn. Alle bestemmingen blijven bereikbaar, ook het sportpark.

 

Weersomstandigheden

In principe gaan de werkzaamheden duren tot 18 december. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Die kunnen invloed hebben op de duur van de werkzaamheden.

Extra fietsenstalling op NS station Coevorden

Gemaakt: Dinsdag, 31 oktober 2017 17:43

COEVORDEN - De NS heeft op verzoek van de gemeente Coevorden op het station in Coevorden een extra fietsenstalling geplaatst. In de stalling is ruimte voor ongeveer 100 fietsen.


Bij de ingang van het station staan altijd veel fietsen los op de stoep. "Dat zorgt voor ongewenste situaties voor reizigers, waaronder minder validen die het station soms moeilijk kunnen bereiken", aldus wethouder Jeroen Huizing. "We willen de toegang van het stationsplein naar het perron bevorderen, maar dat lukt niet als er dagelijks fietsen voor staan. Daarom deze extra stalling. Als iedereen zijn of haar fiets netjes in de stalling plaatst, zorgt dat natuurlijk ook voor een netter beeld."

 

Fietsen verplaatsen

De gemeente gaat eigenaren van een fiets die niet in de stalling wordt gezet hier binnenkort op wijzen. Zij krijgen eerst een waarschuwing en bij een volgende keer wordt de fiets verplaatst.

Ernstig ongeval op de Krimweg in Coevorden

Gemaakt: Zondag, 05 november 2017 20:50

COEVORDEN - Bij een aanrijding op de N377 nabij Coevorden zijn zondagavond twee automobilisten gewond geraakt. Beide slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In totaal waren bij het ongeval drie auto's betrokken.

 

Een 19-jarige automobiliste uit Radewijk zag ter hoogte van de rotonde van de Krimweg dat een auto voor haar forse schade aan de achterzijde had. De 19-jarige bestuurster attendeerde de 82-jarige automobiliste uit Coevorden op deze schade. Beide auto's stonden aan de zijkant van de weg stil met de alarmlichten aan. Een 31-jarige automobilist uit De Krim zag dit vermoedelijk niet of te laat. Hij botste met zijn auto tegen de twee andere voertuigen. De 19-jarige en 82-jarige raakten gewond. Beide slachtoffers werden door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter gestabiliseerd. Vervolgens werden de twee per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De 31-jarige man kwam met schrik vrij. Verkeersspecialisten doen nader onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Landelijke intocht Sint en zijn gevolg op zaterdag 18 november

Gemaakt: Woensdag, 08 november 2017 17:34

DOKKUM – Zaterdag 18 november komt sinterklaas aan in Nederland. De aankomst is dit jaar in Dokkum. De intocht van Sinterklaas zal ook in 2017 weer live op televisie worden uitgezonden op NPO 3 door de NTR.

De presentatie is in handen van Dieuwertje Blok die al jaren de presentatrice is van het Sinterklaasjournaal. De aankomst van Sinterklaas zal ook in het Sinterklaasjournaal meegenomen worden. Op de kade zal Dieuwertje natuurlijk weer bijgestaan worden door onder andere Jeroen Kramer. (Het Sinterklaasjournaal zelf start al op 13 november met uitzendingen.

 

De jaarlijkse uitzending met de naam "De intocht van Sinterklaas" wordt ieder jaar op zaterdagmiddag uitgezonden. Dit is al zo sinds 1952 en zal ook zo zijn in 2017. Het is tegenwoordig eigenlijk altijd op de eerste zaterdag na Sint Maarten. De live uitzending van de NTR start om 12:00 uur en duurt zo'n 5 kwartier.

Automobilist in Meppen botst frontaal tegen boom

Gemaakt: Woensdag, 08 november 2017 19:50

MEPPEN – Een automobilist is woensdagavond met zijn voertuig op de De Kockstraat in Meppen frontaal tegen een boom gereden. De bestuurder raakte niet gewond.

 

De auto was er minder aan toe, die moest worden afgesleept. Over de juiste toedracht is niets bekend.

Zaterdag is het weer Sint Maarten!

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 16:18

DRENTHE - Voor wie het vergeten was, zaterdag 11 november is het Sint Maarten!

 

Niet alleen is 11 november het begin van het carnavalsseizoen, het is ook Sint-Maarten. Mocht je het vergeten zijn: een feestdag waarbij kinderen met een lampion aan de deur komen om liedjes te zingen en vervolgens snoep of fruit krijgen. Sint-Maarten werd in het verleden vooral in kleine dorpen gevierd, maar maakt de laatste jaren ook zijn intrede in grote steden.

 

Wie is Sint-Maarten eigenlijk?
Tijdens Sint-Maarten vieren dat Sint-Maarten, een bisschop van Tours, gedoopt is. Zijn echte naam is Maarten van Tours. Hij werd in 316 geboren in Hongarije en was een populaire heilige in de middeleeuwen. Volgens de legende ontmoette hij bij een stadspoort in Frankrijk een bedelaar, die hij ter plekke de helft van zijn mantel gaf. Meer dan de helft kon hij niet geven: slechts de helft van de mantel was namelijk van Martinus zelf, de andere helft was van Rome. Ook zou hij diverse wonderen hebben verricht en mensen hebben genezen van hun ziekte.

 

Wat geef ik aan de kinderen?
Hoewel de kinderen in een ver verleden nog stonden te springen om iets lekkers, zit de jeugd van tegenwoordig niet meer verlegen om een koekje of snoepje. Steeds vaker wordt er nu fruit uitgedeeld of kleine traktaties in de vorm van gummetjes, potloden of stickers.

Geld weggenomen bij woninginbraak aan het Liguster

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 16:26

COEVORDEN - Op donderdag 9 november tussen 09:00 en 21:15 uur heeft er woninginbraak aan het Liguster in Coevorden plaats gevonden. Daarbij is een uitzetraam open gebroken. Er is geld weggenomen en gezocht naar sieraden. Een rolgordijn is omlaag gedaan.


Mocht u vreemde personen/voertuigen in de buurt van de Liguster hebben gezien, geef dit dan door aan de politie via 0900-8844.

Uitnodiging klimaatbijeenkomst

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 16:52

COEVORDEN - De gemeente Coevorden scoort hoog op het gebied van duurzame energieopwekking. Samen met ondernemers en inwoners hebben we al behoorlijke stappen gemaakt. Maar we zijn er nog lang niet als het gaat om het verduurzamen van onze gemeente. Ook het klimaatakkoord van Parijs vraagt om actie. Er moeten nog flinke stappen worden gezet. Om onze ambitie op het gebied van klimaat in Coevorden meer vorm te geven, hebben we uw hulp nodig.

 

Doe en denk mee

Ook u bent uitgenodigd om mee te denken over het thema klimaat en duurzaamheid. Hoe zouden we invulling moeten geven aan de klimaat- en duurzaamheidambitie? Heeft u zelf al initiatieven genomen om hieraan bij te dragen? Wat verwacht u van de gemeente en wat mogen wij van u verwachten op dit thema? Tijdens de bijeenkomst horen we graag uw ideeën en opvattingen. Al uw inbreng is van harte welkom. Op deze manier kunnen we een samenhang krijgen tussen ideeën, initiatieven en maatregelen. Samen brengen we het klimaatakkoord van Parijs naar Coevorden.

 

Aanmelden

Er zijn meerdere sessies gepland waarvoor u zich kunt aanmelden. Aanmelden kan per doelgroep. Wilt u meedenken vanuit uw bedrijf, een sportvereniging, als woningcorporatie/zorginstelling, huurdervereniging of als inwoner van Coevorden?

19 initiatieven krijgen startsein tijdens de initiatievenmarkt

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 16:55

COEVORDEN - Donderdag 9 november werden 19 initiatieven uit de Coevorder samenleving gehonoreerd. Deze initiatieven kregen de meeste punten tijdens de initiatievenmarkt op donderdag 9 november in de Zwerfkei in Gees. Dit jaar was er een gedeelde eerste plaats voor De Kiel met 'Aansluiting elektriciteitsnet (zonnepanelen)' en Dalerveen met 'Het schoolspeelplein'. In totaal werden 36 initiatieven ingediend.


Twee trotse winnaars
Albert Tempels, secretaris van Contactgroep Dalerveen Stieltjeskanaal: "helemaal geweldig dit, ik ben super trots! Dit project wordt een grote vooruitgang voor Dalerveen en Stieltjeskanaal". Ook Jaap Ruiter, voorzitter van Vereniging van Dorpsbelangen voor De Kiel is blij en had deze uitslag niet verwacht!. "We kunnen het geld goed gebruiken. Het dorpshuis vervult een belangrijke rol binnen De Kiel." Burgemeester Bert Bouwmeester bedankte iedereen. "Ik heb er vertrouwen in dat er voldoende ruimte is om de komende jaren initiatieven te blijven steunen. Bedankt, voor alle goede initiatieven die komen uit jullie eigen samenleving. En succes met de uitvoering en het realiseren van de initiatieven."

 

Vakjury
Ook dit jaar beoordeelde de onafhankelijke vakjury alle initiatieven. Nieuw dit jaar was dat de initiatiefnemers hun initiatief vooraf kon presenteren aan de vakjury. De vakjury bestaat uit voorzitter Sandra Korthuis, Ferenc van Damme, Liesbeth Koster, Herman Reurink en Erwin Karel. "Wij als vakjury zijn aangenaam verrast door de diversiteit van de initiatieven. Complimenten voor alle initiatiefnemers, de aanvragen zijn goed uitgewerkt en van hoge kwaliteit", aldus voorzitter Sandra Korthuis. Initiatievenmarkt Tijdens de initiatievenmarkt presenteerden de initiatiefnemers hun idee. Na afloop van de markt brachten de dorp- en wijkverenigingen een stem uit voor hun top vijf van beste initiatieven, waarbij iedere vereniging een gelijke stem kreeg. De stemmen van de dorpen wijkverenigingen en de vakjury golden beide voor 50 procent. Aan het einde van de initiatievenmarkt werden de beoordelingen bij elkaar opgeteld. De ideeën die samen een bedrag van € 150.000,- vormen zijn gehonoreerd.

 

De uitkomst
Aan het einde van de avond reikte de burgemeester de subsidie uit aan de volgende 19 initiatieven. Zij kregen de meeste punten van de vakjury en dorp- en wijkverenigingen:

1. De Kiel Aansluiting elektriciteitsnet (zonnepanelen)
1. Dalerveen Schoolspeelplein
3. Zwinderen Opknappen Dorpshuis
4. Holsloot Dorpshuis
5. Ballast Spooktocht
6. Dalen Stichting Aold Daol'n presentiemateriaal
7. Pikveld-Heege Opknappen/vervangen skatebaan
8. 't Haantje Energiebesparing dorpshuis
9. Wezup Speellocatie
10. De Veste Valzand-rubbertegels
11. Dalen Daoler Tuun
12. Ossehaar Pannakooi
13. Binnenvree Pannakooi
14. Noord-Sleen Speeltoestel
15. Benneveld Schuilhut- wandelroute
16. Aalden Verenigingsgebouw ijsvereniging
17. Gees Oude Steeg informatiepanelen
18. Erm en Achterste Erm Schommelnest
19. Binnenvree Hekwerk speeltuin

 

Coevorden Verbindt
Onder de noemer 'Coevorden Verbindt' is het college van burgemeester en wethouders de bestuursperiode gestart met de overtuiging dat een gezamenlijke inspanning het verschil kan maken voor Coevorden. Wat vinden inwoners bijvoorbeeld belangrijk voor de leefbaarheid in hun dorp of wijk? En waar willen inwoners zich voor inzetten? In 2015 werden de eerste stappen gezet in deze nieuwe ontwikkeling, door middel van het stimuleringsfonds. Een fonds om initiatieven uit de gemeente Coevorden financieel te ondersteunen. De ideeën die tijdens de Initiatievenmarkt werden gepresenteerd, doen een beroep op deel 1 van de Stimuleringsregeling. Dit deel is bestemd als fonds voor eenmalige dorps- en wijkinitiatieven. Het ging in 2017 om een bedrag van € 150.000,-.

Nieuw kavelaanbod in Ossehaar

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 17:00

COEVORDEN - Op 9 november 2017 is de inschrijfperiode gestart voor de uitgifte van vijftien bouwkavels voor de bouw van vrijstaande en twee-onder-een-kap—woningen in de nieuwbouwwijk Ossehaar te Coevorden. De kavels liggen verspreid in De Velden; aan het water in de Gerard Eilanderstraat, aan de Roelie Duinkerkenstraat en de Leen Heskampstraat verderop in het plan.

 

Twee kavels waarop een twee-onder-een-kap-woning gebouwd kan worden, bevinden zich aan Leen Heskampstaat in fase A. De kavelprijzen variëren vanaf €57.172,50 incl. btw voor een kavel voor een twee-onder-een-kap woning en €106.359,00 incl. btw voor een kavel voor een vrijstaande woning.


Inschrijven
Inschrijven voor deze kavels is mogelijk tot 6 december 2017, 12.00 uur, door gebruik te maken van het inschrijfformulier. Er wordt onder de inschrijvers geloot als blijkt dat er meer belanstelling is dan beschikbare bouwkavels. Deze loting vindt dan plaats op woensdagavond 13 december 2017.

 

Meer informatie
Als u belangstelling heeft dan kunt u de brochure met bijlagen, waaronder het inschrijfformulier, raadplegen voor meer informatie. Deze brochure vindt u op de website www.coevorden.nl/bouwkavels. Mocht u na het lezen van de brochure en bijlagen vragen hebben, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de medewerkers van team Vastgoed en Infrastructuur via 14 0524 of via email: bouwkavels@coevorden.nl.

 

Als u belangstelling heeft voor het bestaande aanbod aan bouwkavels in de wijk Ossehaar dan kunt u vragen naar de actuele beschikbaarheid van deze kavels.

Gemeente Emmen enthousiast over zonnepanelen langs de A37

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 17:02

EMMEN - Wethouder René van der Weide ondertekende gisteren tijdens de Klimaattop Noord in Groningen een intentieverklaring, waarmee de gemeente Emmen samen met Rijkswaterstaat, de provincie Drenthe, gemeente Coevorden, gemeente Hoogeveen, netwerkbeheerder Enexis en elektriciteitsbedrijf Rendo de mogelijkheden voor de Drentse Zonneroute A37 verder gaan onderzoeken.


Wethouder van der Weide: "We hebben de ambitie om in 2050 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Zonne-energie gaat hier de komende jaren een belangrijke rol in spelen. Met dit project maken we slim gebruik van de ruimte, gecombineerd met een element dat er altijd is, namelijk zonlicht. Lokale ondernemers en inwoners moeten hierin een centrale rol krijgen. De lokale omgeving moet kunnen profiteren van de zonneroute. Ik ben zeer enthousiast over dit project."

 

Hoe nu verder
Uit een ruimtelijke voorverkenning in 2016 heeft , blijkt dat een deel van het gebied op en rond de A37 voor de opwekking van zonne-energie kan worden gebruikt. De komende tijd worden de praktische en technische randvoorwaarden verder uitgewerkt. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met omwonenden. Daarnaast moet duidelijk worden welke ontwerpen financieel haalbaar zijn, wat de technische mogelijkheden zijn om het project op het net aan te sluiten en wat de randvoorwaarden zijn voor de verkeersveiligheid. Eind 2018 de wordt de verkenning afgerond, zodat er begin 2019 een besluit kan worden genomen of er daadwerkelijk wordt overgegaan tot realisatie van het project.

Auto te water aan de Euregioweg in Coevorden

Gemaakt: Zaterdag, 11 november 2017 21:35

COEVORDEN - Bij een ongeval op de Euregioweg is een personenauto te water geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de personenauto van de weg en belandde in het water.

 

De inzittenden van de auto konden zelfstandig uit de auto komen en raakten niet gewond. Een berger heeft het voertuig uit het water gehaald.

Automobilist belandt op zijn kop in de sloot

Gemaakt: Maandag, 13 november 2017 22:03

VEENHUIZEN – Op de Oosterwoldseweg in Veenhuizen is maandagavond een auto op de kop in de sloot terecht gekomen.

 

De bestuurder raakte niet gewond. Over de oorzaak is niets bekend.

Inspireer je werknemers!

Gemaakt: Dinsdag, 14 november 2017 16:22
DALFSEN - De tijd dat je waardering uitsprak naar werknemers met een kerstpakket vol pakjes, doosjes en blikjes met nootjes, kaneelstokjes en kersen op siroop, ligt ver achter ons. Inspireer je werknemers, bied ze een positieve ervaring! 
 
Wie de bossen van Dalfsen bezoekt, is verzekerd van een gezonde dosis frisse lucht. En aangevuld met een aantal activiteiten creëer je voor je personeel een geweldige dag. Denk daarbij aan klootschietenkonijnenjachtradiovossenjacht of de fox oring  Ook is het mogelijk een tocht te maken in een verwarmde huifkar met een onderweg de mogelijkheid te stoppen voor een glas glühwein of warme chocolademelk. 
 
Bij terugkomst kan iedereen zich warmen aan het houtvuur uit de vuurkorven en staat er een Bourgondische maaltijd klaar, een stamppotbuffet, megapangourmet, Indisch buffet of een pizzarette. Ook is een winterbarbecue mogelijk, gewoon lekker buiten bij het vuur. 
Wie het eenvoudiger wil houden, kiest voor een borreluurtje rond de vuurkorven. 
 
Deze arrangementen zijn financieel zeer aantrekkelijk geprijsd. Deze passen bij veel bedrijven netjes in de werkkosten regeling van de belastingdienst. Voor meer informatie over de werkkosten regeling klikt u hier.
 
Tot ziens in ’t bos!
 
Partycentrum het Boskamp
Sterrebosweg 2
7722 KG Dalfsen
Tel. 0529-431712

Regeling voor versnelling verwijdering asbestdaken

Gemaakt: Dinsdag, 14 november 2017 17:54

DRENTHE - Provincie Drenthe wil de sanering van asbestdaken versnellen en heeft hiervoor de uitvoeringsregeling vastgesteld.

 

De regeling is een subsidie in de vorm van een lening met lage rente. Particulieren, MKB- en agrarische bedrijven, verenigingen en stichtingen die eigenaar zijn van een asbestdak, kunnen vanaf 15 november een beroep doen op deze regeling voor het saneren en vervangen van het dak.

 

Meer informatie over de regeling en hoe u subsidie kunt aanvragen leest u op www.snn.eu/asbestregeling-drenthe

Auto botst tegen geschaarde vrachtwagen op de A37 bij Geesbrug

Gemaakt: Maandag, 20 november 2017 15:38

GEESBRUG - Zeven kilometer file op de A37 ter hoogte van Geesbrug maandagochtend. Daar was een personenauto tegen een geschaarde vrachtauto gebotst.

 

De bestuurder van de personenauto raakte hierbij dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. De verkeersanalisten van de politie doen ter plaatse onderzoek. Het verkeer werd via het tankstation om het ongeval geleid.

Overstekende fietser aangereden op de Coevorderweg

Gemaakt: Woensdag, 22 november 2017 18:36

BALKBRUG – Een fietser die de Coevorderweg (de N377) in Balkbrug wilde oversteken zag een auto over het hoofd en werd aangereden.

 

De man kwam via het raam van de auto op het wegdek terecht. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval ontstond er verkeershinder op de Coevorderweg (de N377).

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval in Sleen

Gemaakt: Donderdag, 23 november 2017 22:56

SLEEN - Bij een ongeval op de N381 ter hoogte van Sleen is een bestuurder van een personenauto gewond geraakt.

 

Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en belandde in de berm van de Twee provinciënweg N381. De brandweer werd opgeroepen voor assistentie maar hulp bleek niet nodig. Het slachtoffer is voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis.

Eisen winterbanden in Duitsland aangescherpt

Gemaakt: Maandag, 27 november 2017 06:58

In Duitsland moet de auto voorzien zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden: rij dus op winterbanden in Duitsland als het winter is of wordt. Dan moeten auto's ook beschikken over een winteruitrusting.

 

Winterbanden

In Duitsland is het verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken (dit mogen winterbanden of all seasonbanden zijn) bij winterse omstandigheden. Sinds kort is de definitie van geschikte banden in de Duitse wet aangescherpt. Banden met alléén M +S aanduiding zijn niet meer voldoende. De band (winterband of all seasonband) moet voorzien zijn van het Alpine-symbool (berg met sneeuwvlokje).

 

Er is een overgangsregeling voor het gebruik van banden die alleen M+S markering hebben. Deze mogen nog tot 30 september 2024 gebruikt worden, mits zij voor 31 december 2017 zijn geproduceerd. Let bij het kopen van nieuwe banden daarom goed op de productiedatum van de band.

 

Let op:
Er zijn ook zomerbanden met M+S aanduiding. Deze zomerbanden hebben geen winterse eigenschappen en zijn dus niet geschikt voor het rijden in Duitsland bij winterse omstandigheden, dus ook niet in de overgangsperiode.

 

Profieldiepte

De minimale profieldiepte voor banden in Duitsland is 1,6 mm. Echter voor winterbanden wordt een minimale profieldiepte van 4 mm geadviseerd omdat beneden de 4 mm de banden niet meer optimaal werken en de band zijn winterse eigenschappen verliest.

 

Winterse omstandigheden

Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is. Ook buiten de wintermaanden kan er sprake zijn van winterse omstandigheden.

 

Boete

De boete voor het rijden op ongeschikte banden is € 60,- en 1 strafpunt. Veroorzaak je hinder dan is de boete € 80,-. Nieuw is dat ook de kentekenhouder, die het gebruik van het voertuig zonder de vereiste winterbanden toelaat, een boete krijgt van € 75,- en 1 strafpunt.

 

Sneeuwkettingen

Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan. In sommige gebieden zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord. Deze verplichting geldt ook voor vierwiel aangedreven auto's tenzij anders aangegeven. Er geldt bij gebruik van de kettingen een maximum snelheid van 50 km/u.

 

Winteruitrusting

Volgens de Duitse wet moet de auto zijn uitgerust naar de weersomstandigheden. Dat wil zeggen dat er, naast winterbanden of all seasonbanden en sneeuwkettingen ook antivries in de ruitenwisservloeistof moet zitten. Als een automobilist staande wordt gehouden en zijn auto voldoet niet aan de eisen met betrekking tot de weersomstandigheden dan kan er een boete worden opgelegd.

 

Winterbanden en snelheid

Je mag in Duitsland op winterbanden niet harder rijden dan de voorgeschreven maximumsnelheid van de band. Als die lager is dan die van de auto, moet dat met een voor de bestuurder zichtbare sticker met vermelding van de maximum snelheid zijn aangegeven.

 

De genoemde verplichtingen gelden ook voor kampeerauto's en motoren. Bij caravans geldt geen verplichting voor winterbanden in Duitsland (of sneeuwkettingen). Het mag wel en winterbanden leveren ook voor caravans een betere wegligging op.

 

Winterbanden: heb ik dan nog sneeuwkettingen nodig?

Ja, op kleine (berg-)wegen. In veel landen zijn sneeuwkettingen verplicht; dan staat er een verkeersbord met een plaatje van een wiel met sneeuwketting.

 

Bron: ANWB.nl

Maandag 4 december landelijk controlebericht NL-Alert

Gemaakt: Maandag, 27 november 2017 18:07

Maandag 4 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

 

NL-Alert is het alarmmiddel in Nederland. Met NL-Alert kunnen mensen via hun mobiel gericht geïnformeerd en gealarmeerd worden tijdens een ramp in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

 

Mensen die het controlebericht ontvangen op 4 december, hebben hun telefoon juist ingesteld. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet men dit zelf doen. Op www.nl-alert.nl staan instructies over het juist instellen van mobiele telefoons.

 

Sinds de introductie 5 jaar geleden is NL-Alert 200 keer ingezet om mensen te informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage en vanwege vervuiling van drinkwater. Het is de tiende keer dat het NL-Alert controlebericht wordt uitgezonden. Het vorige controlebericht werd door ruim 9 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen.

Vrachtwagen belandt op zijn kant op de A37 bij Wachtum

Gemaakt: Woensdag, 29 november 2017 02:51

WACHTUM - Een vrachtwagen op de A37 ter hoogte van Wachtum in de nacht van dinsdag op woensdag 29 november op zijn kant in de middenberm beland.

 

Door nog onbekende oorzaak raakte de chauffeur de macht over het stuur kwijt en kwam op de zijkant terrecht. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Door bergingswerkzaamheden is er enige tijd overlast voor het verkeer in de richting van Veenoord geweest.

Ontwerp stationsgebied Coevorden gereed. Kom de plannen bekijken!

Gemaakt: Donderdag, 30 november 2017 19:31

COEVORDEN - Het ontwerp voor het nieuwe stationsgebied in Coevorden is gereed. De gemeente Coevorden presenteert deze plannen tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 13 december in het Hof van Coevorden. De inloopbijeenkomst start om 18.00 uur.


Herinrichting stationsomgeving Coevorden
Op 25 oktober 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met het vervolgproces voor de herinrichting van de stationsomgeving in Coevorden. Onderdeel van dit besluit was de keuze voor een voetgangersonderdoorgang (tunnel) tussen de Holwert en het centrum van Coevorden. In 2017 zijn we gestart met het verder uitwerken van de plannen.

 

Start werkzaamheden
In het voorjaar van 2018 starten de eerste werkzaamheden. Er worden dan kabels en leidingen verlegd, zowel aan de west- als oostzijde van het spoor. Ook wordt de Parallelweg ter hoogte van de aansluiting met het EDS-plein en de DSM-weg opnieuw ingericht. Vanaf augustus 2018 starten we met de werkzaamheden aan het spoor en vervolgens starten we met bouw van de tunnel (vanaf oktober 2018). We verwachten dat de werkzaamheden in het stationsgebied in de zomer van 2020 gereed zijn.

 

Inloopbijeenkomst
Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen geïnteresseerden de plannen bekijken. Bezoekers worden tijdens een virtuele tour meegenomen naar het nieuwe stationsgebied. En uiteraard zijn medewerkers van de gemeente aanwezig voor geven van uitleg en is er ruimte voor vragen. De bijeenkomst is op woensdag 13 december in de Raadzaal, van 18.00 tot 20.30 uur in het Hof van Coevorden, Kasteel 1.

Auto botst achterop geparkeerde aanhanger in Erm

Gemaakt: Woensdag, 06 december 2017 16:22

ERM - Op de Dalerstraat in Erm is woensdag een personenauto op een geparkeerde aanhanger van een vrachtwagen gebotst. De bestuurder raakte bij het ongeval gewond.

 

De aanhanger stond tijdelijk geparkeerd op de Dalerstraat en werd door de bestuurder van een personenauto over het hoofd gezien. De dissel van de vrachtwagen belandde volledig in de personenauto.

Voetganger Oosterhesselen overleden na aanrijding met auto

Gemaakt: Zaterdag, 09 december 2017 02:26

OOSTERHESSELEN - Op vrijdagavond rond 18.30 uur kwam een 34-jarige man uit Polen om het leven na een aanrijding op de Wethouder K. Schepersweg (N854).

 

Een 56-jarige automobilist uit de gemeente Coevorden reed over de N854 vanuit de richting Dalen in de richting van Oosterhesselen. Ter hoogte van de oversteek bij de Waterveenseweg hoorde hij een klap tegen zijn auto. Toen hij stopte en uit de auto stapte zag hij het slachtoffer in de berm liggen. De 56-jarige verleende direct eerste hulp en heeft hulpdiensten gewaarschuwd. De afdeling Verkeersongevallen Analyse heeft onderzoek gedaan. Het vermoeden bestaat dat de 34-jarige te dicht bij de weg stond of wilde oversteken. Hulpverlening mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plaatse.

 

Getuigenoproep
Op het moment van de aanrijding reden er meerdere auto's op de Wethouder K.Schepersweg. De politie heeft nog niet met getuigen gesproken. Heeft u meer informatie over de aanrijding, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Sneeuwval zorgt voor pret maar ook veel overlast

Gemaakt: Zondag, 10 december 2017 15:22

MEPPEL - In Meppel sneeuwt het en daar zijn de kinderen maar wat blij mee zoals aan het Troelstra plein.

 

Op veel plekken in Nederland zorgt de sneeuwval echter ook voor overlast en vertragingen. De kans is groot dat dit morgen doorzet. De meteorologen van Weerplaza houden rekening met misschien nog wel een heftigere sneeuwdag dan vandaag.

Auto glijdt de sloot in op besneeuwde weg in Elim

Gemaakt: Dinsdag, 12 december 2017 17:29

ELIM - Bij een ongeval op de Marten Kuilerweg in Elim zijn dinsdagavond twee personen gewond geraakt. Op de besneeuwde weg is de personenauto in een bocht rechtdoor gegleden de sloot in.

 

Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse voor assistentie.

Automobilist komt om het leven bij aanrijding met vrachtwagen in Dedemsvaart

Gemaakt: Donderdag, 14 december 2017 17:25

DEDEMSVAART - Bij het ongeluk op de N377 ten noorden van Dedemsvaart is een 37-jarige man uit Slagharen om het leven gekomen. Bij het ongeval botste een personenauto en vrachtwagen nagenoeg frontaal. Het slachtoffer is de bestuurder van de personenauto en overleed op de plaats van het ongeval.

 

De vrachtwagen eindigde na het ongeval op de kade van het Ommerkanaal. De chauffeur kon op eigen kracht uit het voertuig geraken en kwam met een nat pak vrij. De chauffeur is voor de zekerheid wel per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. Na de crash vloog de vrachtwagen in brand.

 

Rijkswaterstaat geeft aan dat de weg rond middernacht weer wordt vrijgegeven. Het verkeer wordt omgeleid via af- en opritten.

Auto rolt het kanaal in aan De Mars in Coevorden

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 16:27

COEVORDEN - Op De Mars in Coevorden is vrijdagmiddag een auto spontaan het kanaal ingereden. Op dat moment zat er niemand in het voertuig.

 

Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse met een duiker om het voertuig weer van de bodem te halen.

Politie doet drugs invallen in Zuid-Drenthe

Gemaakt: Dinsdag, 19 december 2017 16:24

DRENTHE - De politie heeft dinsdag in Drenthe een actie gehouden gericht op verdovende middelen. De actie richtte zich op een aantal locaties in het zuidelijke deel van de provincie. Een 49-jarige inwoner van Hollandscheveld is aangehouden. Er zijn diverse goederen in beslag genomen.

 

Op grond van informatie en een effectieve en snelle werkwijze wil de politie illegale situaties rondom verdovende middelen aanpakken en verdachten aanhouden. Daarbij wordt samengewerkt met diverse partners. Tijdens de actie kreeg de politie ondersteuning van zoekteams van het Korps Mariniers. Defensie beschikt over gespecialiseerde zoekteams. Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren. Politie en justitie doen vaker een beroep op de zoekteams van Defensie.

 

Gedurende de dag vonden doorzoekingen plaats op vier terreinen. In Geesbrug werd op een bedrijventerrein niets aangetroffen. Op twee locaties in Hoogeveen en in een woonhuis in Hollandscheveld vonden agenten wel diverse goederen. Deze goederen zijn in beslag genomen. Het gaat onder meer om een nog nader te bepalen hoeveelheid drugsgelijke stof en een vuurwapen. De politie zet het onderzoek de komende dagen voort.

Arbeidsmarkt toegankelijker dankzij ‘Vitaal Platteland’

Gemaakt: Vrijdag, 22 december 2017 17:32

REGIO - Werkgevers, jongeren en scholen kunnen ruim twee jaar lang gebruik maken van speciale vouchers van het project 'Vitaal Platteland'. Met de vouchers wordt er een financiële tegemoetkoming gecreëerd aan scholing, begeleiding of aanpassing van een werkplek.

 

Er zijn al 58 vouchers uitgereikt. Dankzij de subsidies is de arbeidsmarktpositie van jongeren uit het Praktijkonderwijs en VSO of laagopgeleide uitkeringsgerechtigden zonder startkwaliteit verbeterd.

 

Uitreiking leerwerkvouchers

Op donderdag 21 december zijn er drie 'leerwerkvouchers' uitgereikt aan Angeline Niks, Enzo Roozen en Ruben Warmolts. Deze vouchers werden uitgereikt door wethouder Mirjam Pauwels, bestuurlijk portefeuillehouder van het thema Jeugdwerkloosheid vanuit de arbeidsmarktregio Drenthe en gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe. Angeline heeft via Promens Care voor de duur van twee jaar een opleiding in de zorg aangeboden gekregen en Ruben en Enzo worden door Terra Start opgeleid als assistent hovenier.

 

Brede samenwerking

De voucherregeling Vitaal Platteland is een samenwerking tussen de arbeidsmarktregio Drenthe, bestaande uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Midden-Drenthe, De Wolden, Hoogeveen, Aa en Hunze, het UWV en de Provincie Drenthe.